19 Haziran 2009 Cuma

Yeşilçam'ın 'Şişko Nuri'si' Sıtkı Sezgin'den gençlere uyarı: 'Popülerken kovanızı doldurun, yaşlanınca ekmeğe muhtaç olmayın'

40 yıl sinemaya emek verdiğini anlatan 60 yaşındaki Sezgin, şöhret olmuş bazı sanatçıların, yaşlılık dönemlerinde ekmeğe muhtaç hale gelmelerinin kendisini çok üzdüğünü ifade etti.
“Pamuk Prenses ve 7 Cüceler” filminde bilgin rolünü oynadığını, Adile Naşit ve Münir Özkul ile birlikte yaklaşık 300 filmde rol aldığını, 40 yıl sinemaya emek verdiğini anlatan 60 yaşındaki Sıtkı Sezgin, şöhret olmuş bazı sanatçıların, yaşlılık dönemlerinde ekmeğe muhtaç hale gelmelerinin kendisini çok üzdüğünü ifade etti.3 yıldan bu yana Kayseri'de bir düğün salonunda sunuculuk yaparak hayatını kazandığını, sinema ve ses sanatçılarının, para kazanıp popüler oldukları dönemde kazançlarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Sıtkı Sezgin, şunları söyledi:“Sanatçılar popüler dönemlerinde akan sudan kovalarını doldurmalı. Gazetelerde, televizyonlarda sık sık haber yapılıyor. (Bir dönemin ünlü sinema sanatçısı parklarda dileniyor) diye. Veya (Ünlü ses sanatçısı parkta bankların üzerinde yatıyor) diye. Bu gibi haberler hepimizi üzüyor, ama ünlü sanatçıların bu olayda kendi hataları da var. Şan, şöhret döneminde kazandıklarının hepsini yiyorlar, kumarda, at yarışında büyük miktarlarda para harcıyorlar. Yaşlanıp para kazanamaz hale gelince de çevrelerinde kimse kalmıyor. Sonra pişmanlık duyuyorlar, ama iş işten geçmiş oluyor. Albümlerdeki fotoğraflar, arşivlerdeki gazete haberleri karın doyurmuyor.”

DEVLET HUZUREVİ KURSUN
Yaşlanınca muhtaç hale düşen sanatçıların bazılarına belediyelerin sahip çıktığını kaydeden Sıtkı Sezgin, “Ben kazandığım paranın bir bölümünü biriktirip, şimdi kimseye muhtaç olmadan yaşıyorum. Devlet yaşlanan sanatçıların kalabileceği bir huzur evi kurmalı. Burada yardıma muhtaç veya yaşlı sanatçılar birlikte kalabilmeli. Burada kalanlar emekli maaşlarını veya gayrımenkul gelirlerini buralara vermeli, çark dönmeli. Bu konuda bazı girişimler oldu, ama bugüne kadar sonuç alınamadı. Sanatçılara kapılarını açan yardım kuruluşlarına da müteşekkirim” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder